5 weetjes over eten

MrOferto
Je weet zelf ook wel dat aardbeien super gezond zijn of dat men gelatine gebruikt in vele toetjes zoals yoghurt. Maar wist je dat eieren helemaal niet ongezond zijn of dat een potlood tussen je tanden steken hoofdpijn verminderd? Deze feiten moet je zeker weten over eten.
5 weetjes over eten

1. In de jaren 30 werd ketchup als medicijn gebruikt

Je leest het goed, ketchup werd voor een tijd als medicijn gebruikt. Dit doordat dokters dachten dat tomaten allerlei probleempjes konden oplossen. Er werden pillen met ketchup verkocht tegen diarree, spijsverteringsproblemen en reuma. Echter is deze theorie nooit bewezen.

2. Een theelepel suiker helpt tegen de hik

Heb jij ook weleens last van de hik? Je hebt je adem al lang ingehouden maar nog steeds blijft de hik. Een lepel suiker is de oplossing. Dit werkt namelijk in 95% van de gevallen. Deze studie werd in 1971 uitgevoerd door Edgar Engelman. Hij gebruikte voor een onderzoek patiënten die al langer dan een volle dag tot 6 weken de hik hadden. Alle 20 kregen ze een droge eetlepel kristalsuiker en bij 19 van de 20 volstond dit om de hik volledig te stoppen.

Vermoed wordt dat de suiker in de mond de zenuwimpulsen wijzigt die anders de spieren in de keelholte signaal zouden geven spasmatisch samen te trekken.

Salt in a wooden spoon on a marble background.

Bron: foto door azerbaijan_stockers van freepik

3. Iedere dag een eitje is gezond

Zijn eieren slecht voor je lever? Volgens de Britse Hartstichting kun je prima iedere dag een eitje eten. Tenminste, als de eieren geen fipronil bevatten. Eieren zijn heel verzadigd en zitten boordevol voedingsstoffen. Eieren verhogen het goede cholesterol en verminderen het schadelijke cholesterol. Deze zijn ook niet slecht voor je lever omdat de meeste cholesterol aangemaakt wordt door je lever zelf en niet uit voeding komt.

Echter zijn teveel eieren niet goed en kunnen deze voor een hogere kans op diabetes zorgen. Mensen met diabetes kunnen het beter op een maximum van 3 eieren per week houden omdat deze de kans op hart- en vaatziekten bij die groep verhogen.

4. Hoofdpijn? Stop een potlood tussen je tanden

Heb je ook last van urenlange hoofdpijn die na 2 aspirines nog steeds niet weg is? Hier is de oplossing. Dokters hebben er geen verklaring voor, maar knabbelen op een potlood of balpen is een neveneffect van stress. Wanneer we onze tanden ergens inzetten, spannen we de spieren die onze kaken met onze slapen verbinden. Dit kan spanningshoofdpijn opwekken.

Als je een potlood tussen je tanden stopt zonder te bijten dan zullen we kaakspieren ontspannen. Dit neemt spanning weg en verminderd de hoofdpijn. Dit helpt evenwel niet bij andere vormen van hoofdpijn zoals migraine of pijn door druk op de sinussen.

Smiling schoolboy in a shirt with a pencil in his mouth isolated on white background

Bron: foto door nastyazhi van freepik

5. Vanille is verslavend

Vanille wordt veelal gebruikt in verschillende producten maar wist jij dat dit verslavend werkt? Het actieve ingrediënt in vanille, vanillezuur is hier de oorzaak van. Dit werkt namelijk stimulerend op onze hersenen. Dit is waarom vanille wordt toegevoegd aan ijs, yoghurt, cola, chocolade, gebak, parfum en zelfs sigaretten. We willen er dan immers steeds meer van eten.
« Insecten eten, de toekomst? Hoe gaat het met de solden? »