Huisgemaakte ijsjes en ijslolly's: Hoe maak je ze zelf

MrOferto
De zomer is in volle gang en daarmee komt de behoefte aan verfrissende lekkernijen om de warme dagen door te komen. Er is niets beter dan te genieten van heerlijk ijs of een ijslolly. En wat is nog beter? Ze thuis maken! Huisgemaakte ijsjes en ijslolly's zijn niet alleen lekker, maar ook een gezonder alternatief voor die uit de winkel. Bovendien kun je de ingrediënten aanpassen aan je eigen smaak. We brengen je enkele eenvoudige recepten, zodat je thuis de beste zomerse lekkernijen kunt bereiden.
Huisgemaakte ijsjes en ijslolly's: Hoe maak je ze zelf

asisrecept voor ijs

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

 1. Meng in een pan de slagroom, melk en suiker. Voeg het vanillestokje (doorgesneden en met uitgeschraapte zaadjes) of vanille-extract toe.
 2. Verwarm het mengsel op middelhoog vuur tot het zachtjes begint te koken. Haal dan van het vuur.
 3. Klop de eidooiers tot een lichte en dikke massa. Giet geleidelijk het hete melkmengsel bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen.
 4. Doe het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur tot het de consistentie van een dikke vla heeft. Zorg ervoor dat het niet kookt!
 5. Laat het mengsel afkoelen en giet het dan in een ijsmachine. Volg de instructies van de machine. Als je geen ijsmachine hebt, giet het mengsel dan in een bak en zet het in de vriezer. Roer elk half uur door om ijsvorming te voorkomen.

Vruchtenijsjes

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

 1. Was het fruit en snijd het in kleine stukjes. Doe het in een blender met honing of siroop, citroensap en water. Mix tot een glad mengsel.
 2. Proef en voeg eventueel extra zoetstof toe naar smaak.
 3. Giet het mengsel in ijslollyvormpjes en voeg houten stokjes toe.
 4. Zet in de vriezer en laat minimaal 4 uur bevriezen, bij voorkeur een nacht.

Yoghurtijsjes met fruit

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

 1. Meng de yoghurt met honing of siroop.
 2. Was het fruit en snijd het in kleine stukjes.
 3. Laag de yoghurt en het fruit afwisselend in ijslollyvormpjes.
 4. Voeg houten stokjes toe en zet in de vriezer. Laat minimaal 4 uur bevriezen.

Tips en trucs

Zelf ijsjes en ijslolly's maken is een leuke en creatieve bezigheid die niet alleen verfrist, maar ook het hele gezin plezier geeft. Bovendien heb je controle over de gebruikte ingrediënten, zodat je gezondere en natuurlijkere lekkernijen kunt creëren. Ga aan de slag en geniet ten volle van de zomer!

« Voorbereiding op de zomervakantie: Wat te kopen voor vertrek