Auchan

Auchan - 35 jours de folie

Auchan - 35 jours de folie

29.08. – 02.10.2023

Auchan supermarché

Auchan supermarché

26.09. – 08.10.2023

Auchan Guide traiteur

Auchan Guide traiteur

01.04. – 31.10.2023

Auchan

Auchan

11.03. – 31.12.2023

Vervallen folders Auchan »

Auchan is een Franse multinationale retailgroep. Het hoofdkantoor is gelegen in Croix in Frankrijk. In 1961 opende Gérard Mulliez zijn eerste opslag in Haut Champs. Dit is gelegen in een district van Roubaix. Enkele jaren later werd de eerste moderne hypermarkt geopend. Deze is gelegen in Ronk. Dit gebied is bekend voor Belgen die daar goedkoop water en wijn kunnen kopen. Auchen beschikt nu over 52 winkels. Auchan heeft hypermarkten en supermarkten.

Afdelingen

Een Auchen winkel bestaat uit verschillende afdelingen. We beginnen met de voeding, waarbij we de verse producten, bio-afdeling en de Grand Cru wijnen hebben. Daarna hebben we de foto-afdeling, ticketverkoop en de druk-afdeling. Ook is er een modeafdeling, juwelen-afdeling en Santé Beauté afdeling. Verder is er nog een afdeling speciaal voor baby’s en een afdeling met nieuwe technologie. Er is ook een tankstation aanwezig bij de winkels.

bron: Henryk Borawski, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Aantal winkels en financiële status

Op dit moment beschikt Auchan over 52 winkels. Deze zijn verspreid over Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Portugal, Polen, Roemenië, Hongarije, Rusland, Oekraïne, Taiwan, Senegal, Mauritanië, Tadzjikistan en Tunesië.

Auchen maakt per jaar een omzet van ongeveer 31,6 miljard euro. Hun operationeel inkomen is hierbij 1,6 miljard euro en hun netto inkomen is dan 708 miljoen euro. Hierbij komt het totale vermogen op 6,704 miljard euro te staan. Dit allemaal met zo’n 180,000 werknemers.

Pluspunten van de winkel

Er is altijd een wijnspecialist ter beschikking voor het kiezen van de beste Grand Cru wijn. Indien je een groot evenement organiseert, dan kan je je drank in de winkel kopen en alle ongeopende flessen terugbrengen. Lege dozen kunnen gereserveerd worden. Kom je winkelen op je verjaardag? Indien je dit doet, dan kan je 10% korting krijgen op jouw artikel. Heb je een baby? Dan ontvang je een geschenkenkaart en krijg je 3 maanden de tijd om te beslissen wat je wilt kopen. Boeken kunnen bestelt worden door de boekenhandel te contacteren. Er zijn meer dan 700 000 titels voor jou beschikbaar. Indien een product te omslachtig is om te vervoeren, dan staat er een camionette voor jou tot beschikking. Verder kan je ook jouw elektrische apparaten terug binnenbrengen in de winkel.

bron: User:Vmenkov, CC BY-SA 3.0 <http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/>, via Wikimedia Commons

China

In 1999 opende Auchan zijn eerste winkel in Shanghai. Dit via de Sun Art Retail Group waarin Auchen een belang heeft van 38,5%. Hierbij werd de Suzhou Jini-Lake-winkel in Suzhou Industrial Park één van de grootste Auchen supermarkten ter wereld. Dit met op één jaar negen miljoen bezoekers en een omzet van meer dan 400 miljoen euro. Deze winkel is in 2008 uitgebreid en is zo de grootste Auchan-hypermarkt in China en de op één na grootste van de wereld. Dit leidde ook tot een website voor online winkelen. Uiteindelijk is Auchen, China verlaten na de verkoop van zijn aandelen aan Alibaba.

Rusland

Sinds 2002 is Auchen actief in Rusland. Deze had in 2016 meer dan 100 hypermarkten in het land. Het is een van de grootste markten van het bedrijf. De inkomsten voor het land zijn zelfs gegaan tot 5 miljard dollar in 2014. Dit zette Rusland op de 3de plaats van de lokale retailers. In 2016 stond Rusland op de eerste plaats op de lijst van de grootste buitenlandse bedrijven door de Russische editie van Forbes.

In november 2021, heeft de Russische Auchan een samenwerkingsovereenkomst getekend met de online bezorgdienst Sbermarket. Hierdoor gaan beide partners zich richten op leveringen vanuit dark stores en op leverings- en loyaliteitsprogramma's voor B2B-klanten. Rusland schakelde zo 73 winkels over op Sbermarket-bezorging. Dit zijn één van de weinige bedrijven die nog actief zijn ondanks de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.


Andere winkels

Heb je alle flyers van de winkel van Auchan gezien? Je kan altijd nog speciale aanbiedingen vinden van andere winkels. Dit door te klikken op het logo van één van de winkels die onderaan staan aangegeven. Als je dit doet, dan zie je al hun promotie flyers en aanbiedingen.

Nieuwste artikelen

Online-Shopping: Bequem, Vorteilhaft und Modern

Online-Shopping: Bequem, Vorteilhaft und Modern

Mit der Entwicklung des Internets ist das Einkaufen viel einfacher und zugänglicher geworden. Das Online-Shopping bietet viele Vorteile, die immer…

5 Wege, sich nach einem anstrengenden Tag zu entspannen

5 Wege, sich nach einem anstrengenden Tag zu entspannen

Manchmal scheint das Leben ein endloser Kreislauf von Verpflichtungen und Stress zu sein. Doch nach einem anstrengenden Tag haben Sie sich eine…

Erfrischende Sommer-Tipps: Bleiben Sie kühl und genießen Sie kühle Momente

Erfrischende Sommer-Tipps: Bleiben Sie kühl und genießen Sie kühle Momente

Der Sommer bringt Sonne, Hitze und die Möglichkeit, Aktivitäten im Freien zu genießen. Aber damit einher geht auch manchmal eine unerträgliche Hitze.…

Wie man günstig um die Welt reist?

Wie man günstig um die Welt reist?

Unterschiedliche Vorlieben und spezifische Anforderungen. Manche mögen 5-Sterne-Hotels mit All-Inclusive-Service, während anderen ein einfaches…